
دورهی جامع تخصصی شکار تهدیدات سایبری
امنیت سایبری در سالهای اخیر یکی از صنایع با رشد بسیار بالا بوده و با توجه به افزایش چشمگیر تهدیدات سایبری مختلف در این سالها، پیشبینی میشود این صنعت طی سالهای آینده با شتاب بیشتری به رشد خود ادامه دهد. نکتهی قابل توجه در خصوص این صنعت، وابستگی بالای آن به نیروی انسانی متخصص است. به عبارت دیگر وجود افراد متخصص به تعداد کافی، در امنیت سایبری یک امر حیاتی به حساب میآید و نمیتوان تنها با تکیه بر تجهیزات دفاعی پیشرفته، از یک سازمان در برابر مهاجمین خبره دفاع کرد (بدیهی است که برای تولید این سامانههای دفاعی پیشرفته نیز به تعداد زیادی نیروی متخصص نیاز است). از طرف دیگر چالش کمبود نیروی انسانی متخصص دفاع سایبری در کشور بسیار پررنگ میباشد به گونهای که به یکی از معضلات اساسی شرکتها و سازمانها جهت دفاع از خود در برابر تهدیدات سایبری روزانه تبدیل شده است.
در همین راستا، «مسیر آموزش متخصص شکار تهدیدات سایبری» با همکاری آکادمی راوین، شرکت اسپارا و دانشگاه خاتم، توسط بهنامترین متخصصین امنیت سایبری کشور، مطابق با دانش روز و آخرین راهکارهای دفاعی مورد استفاده در دنیای مدرن، طراحی و ارایه شده است.
هدف دوره
هدف از طراحی این دورهی آموزشی پیشرفته، آموزش دانش «شکار تهدیدات سایبری» مطابق با آخرین متدهای روز دنیا و همگام با بهترین متخصصین جهان در زمینهی امنیت سایبری است. دورههای این مسیر آموزشی مبتنی بر سناریوهای واقعی بوده و دانشجویان در کنار یادگیری دانش نظری، به صورت عملی و تجربی نیز تکنیکهای مختلف شکار تهدید را خواهند آموخت.
عناوین اصلی دوره
در طی این مسیر شما دورههای زیر را در سطح پیشرفته خواهید گذراند:
- دورهی پیشرفتهی سامانههای SIEM و Splunk پیشرفته (۳۳ ساعت)
- دورهی شکار تهدیدات سایبری با Sysmon (۹ ساعت)
- دورهی شکار تهدیدات سایبری پیشرفته (۵۰ ساعت)
- دورهی تحلیل بدافزار (۳۳ ساعت)
توجه داشته باشید با توجه به پیشرفته بودن سطح دوره، مطالب پایه آموزش داده نخواهد شد. لذا برای بهرهبرداری مناسب از محتوای این دوره باید از قبل تجربه و دانش کافی را داشته باشید. پیشنیازهای مورد نیاز برای حضور در این دوره در بخشهای بعد شرح داده شده است.
مخاطبین دوره
این مسیر آموزش تخصصی، برای تمام فعالین حوزهی امنیت اطلاعات که قصد دارند توانمندیهای خود در زمینهی شناسایی و مقابله با تهدیدات سایبری پیشرفته را توسعه دهند مفید است:
- کارشناسان امنیت سایبری شامل تیم آبی، تیمهای SOC و غیره
- مدیران و مشاوران امنیت سایبری
- دانشجویان و فارغالتحصیلان رشتهی کارشناسی ارشد گرایش امنیت سایبری
- سازمانهایی که قصد تشکیل یا ارتقای تیم آبی را دارند
- کارشناسان شکار تهدیدات سایبری
پیشنیازهای دوره
از آنجایی که این دوره در سطح پیشرفته برگزار میشود نیاز است تا مخاطبین برای حضور در آن، از دانش پایهی امنیت سایبری برخوردار باشند. برخی از مهمترین دانشهای مورد نیاز برای حضور در این دوره عبارتند از:
- آشنایی با مفاهیم و تعاریف امنیت سایبری
- آشنایی با مفاهیم حملات و تهدیدات سایبری
- آشنایی با سیستمعاملهای مبتنی بر لینوکس و ویندوز
- آشنایی با مفاهیم شبکههای کامپیوتری
- آشنایی با پروتکلهای پرکاربرد TCP/IP
- حداقل دو سال تجربهی فعالیت در زمینهی امنیت سایبری
آشنایی با حداقل یکی از زبانهای برنامهنویسی توصیه میشود.
اساتید دوره
با توجه به هدف دوره در خصوص آموزش عمیق مفاهیم دفاع سایبری به صورت نظری و عملی، برای تدریس سرفصلهای این دوره از ترکیب اساتید مجرب و محقق استفاده شده است. فهرست اساتید این دوره به به شرح زیر است:
- مهندس طاها توکلی
- مهندس مهدی حاتمی
- دکتر هادی موسوی
شیوهی برگزاری و تدریس دوره
این دوره به صورت آنلاین و حضوری و بر روی سامانهی LMS دانشگاه خاتم (Adobe Connect) برگزار میشود. همچنین با توجه به موضوع در حال تدریس، دانشجویان با سامانههای آزمایشگاهی به منظور انجام تکالیف یا تمرین عملی آموختههای خود، دسترسی خواهند داشت.
برای حضور در این دوره تنها به یک دستگاه رایانه (لپتاپ یا PC) و میکروفون نیاز است. همچنین مخاطبین بر روی رایانههای خود باید حداقل یک سیستمعامل ویندوز و یک سیستمعامل لینوکس (ترجیحا Ubuntu) داشته باشند.
مدت زمان دوره
مدت زمان این دوره ۱۲۵ ساعت است که کلاسها در روزهای دوشنبه از ساعت ۱۶:۳۰ الی ۱۹:۳۰ و پنجشنبه از ساعت ۱۰ الی ۱۶ برگزار خواهد شد. شروع این دوره از دوشنبه ۱۳ دی خواهد بود.
ثبتنام در دوره
برای حضور در این دوره میتوانید از اینجا اقدام کنید.