Application Monitoring
مقاله
  • ۲۲ بهمن ۱۴۰۳
  • Cybersecurity 101
  • ۵ دقیقه خواندن

Application Monitoring

مقدمه‌ای بر پایش برنامه‌ها (Application Monitoring)

پایش برنامه‌‌ها، فرایند جمع‌آوری داده‌های لاگ است که به توسعه‌دهندگان در ردیابی دسترسی‌پذیری، باگ‌ها، استفاده از منابع و تغییرات در عملکرد برنامه‌ها که بر تجربۀ کاربر نهایی تأثیر می‌گذارند، کمک می‌کند. ابزارهای پایش برنامه‌ها، هشدارهایی دربارۀ رویدادهای غیرعادی، در‌‌ لحظه ارائه می‌دهند و از طریق ردیابی توزیع‌شده، امکان مشاهدۀ رویدادهای زنجیره‌ای را که در چندین سرویس ایجاد کرده و منجر به آن رویدادها شده‌اند، فراهم می‌کنند. همچنین، این ابزارها که به‌عنوان مدیریت عملکرد برنامه (APM) نیز شناخته می‌شوند، روشی بصری برای مشاهدۀ چگونگی اتصال رخدادها توسط ترسیم نیازمندی‌ها و جریان‌ها فراهم می‌کنند. پایش برنامه‌ها با استفاده از ابزارهای اختصاصی یا با جمع‌آوری و تجزیه‌و‌تحلیل لاگ‌ها با استفاده از ابزارهای مدیریت لاگ، انجام می‌شود. هدف نهایی پایش، به حداکثر‌ رساندن دسترسی‌پذیری و ارائۀ بهترین تجربه به مشتریان است.

کارکردهای اصلی ابزارهای پایش برنامه‌ها عبارت‌اند از:

  • مشاهدۀ اجزای برنامه: این اجزا ممکن است شامل سرورها، پایگاه‌های داده‌ و صف‌های پیام یا حافظه‌های پنهان (Cache) باشد.
  • ارائۀ داشبوردها و هشدارهای برنامه: داشبوردها، یک نمای کلی ارائه می‌دهند و توجه را به مشکلات خاص جلب می‌کنند.
  • تشخیص ناهنجاری: این تشخیص ممکن است از شناسایی آستانه‌های ساده تا تشخیص الگوهای پیشرفته با استفاده از یادگیری ماشین، متغیر باشد.
  • ردیابی توزیع‌شده: نحوۀ اتصال یک رویداد در چندین گره (Nodes) را ردیابی می‌کند تا منشأ خطاها را تشخیص دهد.
  • ترسیم نقشۀ نیازمندی‌ها و جریان‌ها: نمایش بصری اینکه درخواست‌ها چگونه بین سرویس‌ها، در جریان هستند.

چالش‌ها

حفظ قابلیت رصد، با افزایش تعداد برنامه‌ها، رشد میکروسرویس‌ها و مهاجرت به محیط‌های ابری متنوع، به‌مرور زمان دشوارتر شده است. بدون پایش متمرکز، ابزارهای دیگر مانند پایش عملکرد شبکه، سرورها و کاربرها ممکن است مجموعه‌ای محدود از معیارها را جمع‌آوری کنند؛ در‌حالی‌که ابزارهای اختصاصی پایش برنامه‌ها می‌توانند تصویر کامل‌تری ارائه دهند. این موضوع، به درک ناقص از وضعیت سیستم منجر می‌شود. سازمان‌هایی که با مدل تحویل مستمر کار می‌کنند، در درک و شناسایی نیازمندی‌های موجود در محیط برنامه‌های خود، با دشواری بیشتری مواجه هستند. در‌حالی‌که ابزارهای مدیریت عملکرد برنامه برای پاسخ‌گویی به نیازهای محیط‌های پویا سازگار شده‌اند، ممکن است توانایی پاسخ به رخدادها در زمان واقعی را به خطر بیندازند.

مشکلات رایج ابزارهای مدیریت عملکرد برنامه شامل موارد زیر است:

  • تغییرات مداوم: مدل تحویل مستمر، عملکرد کلی را بهبود می‌بخشد؛ اما برای پایش، تعیین پیش‌زمینه را دشوار می‌کند.
  • پیچیدگی: میلیون‌ها نقطۀ داده، در یک شبکۀ پیچیده از عملیات، روابط و نیازمندی‌ها گسترش می‌یابد.
  • داده‌های محدود: ممکن است لاگ‌های تنظیمات نامناسب و داده‌های عملیاتی، در قسمت‌هایی غیر از لاگ‌های برنامه هم پیدا شوند.
  • زمان‌بندی‌های ناهمگام: عدم در نظر گرفتن پیکربندی درست یا نیازمندی‌های پلتفرم در تحلیل‌های زمانی، منجر به درک ناقص می‌شود.
  • راهکارهای پایش جداگانه: داده‌های پراکنده در چندین راهکار، فرایند شناسایی مشکلات اصلی را کندتر می‌کند.

پاسخ به چالش‌های ابزارهای مدیریت عملکرد برنامه، با مدیریت لاگ

مدیریت لاگ، با ارائۀ قابلیت رصد در کل زیرساخت، نقش ابزارهای مدیریت عملکرد برنامه را گسترش می‌دهد. در‌حالی‌که ابزارهای مدیریت عملکرد برنامه، به‌طور معمول زیرمجموعه‌ای از تمام داده‌های لاگ را جمع‌آوری می‌کنند، مدیریت لاگ شامل تمام داده‌ها می‌شود و امکان بررسی و تحلیل دقیق و اساسی علت‌ها را فراهم می‌کند. راه‌حل‌های مدیریت لاگ می‌توانند به داده‌های بیشتری از پلتفرم‌های خاص دسترسی داشته باشند که عوامل پایش مدیریت عملکرد برنامه، قادر به جمع‌آوری آن‌ها نیستند؛ از‌جمله مشکلات شبکه، اتصالات یا دسترسی به پایگاه داده یا اطلاعات مربوط به آنچه در یک کانتینر که برنامه به آن وابسته است، اتفاق می‌افتد.

مدیریت لاگ که برای فشرده‌سازی و ذخیره‌سازی داده‌ها طراحی شده است، امکان تحلیل زمانی داده‌ها را نیز فراهم می‌کند و به کاربران اجازه می‌دهد تا منابع مشکلات عملکرد را در مقیاسی بسیار بزرگ‌تر شناسایی کنند. از‌آنجا‌که مدیریت لاگ برای زمان پاسخ‌دهی، بهینه‌سازی شده است، مزایای زیر را ارائه می‌دهد:

  • قابلیت رصد کل زیرساخت
  • بررسی و تحلیل جامع علت‌های اصلی
  • جست‌وجو در تمام داده‌های مرتبط، نه فقط داده‌های برنامه
  • نگهداری طولانی‌تر داده‌ها و ذخیره‌سازی بلندمدت

انتخاب مدیریت لاگ مدرن

همۀ ابزارهای مدیریت لاگ، نیازهای پایش عملکرد برنامه‌های پیچیده و مبتنی‌بر میکروسرویس را برآورده نمی‌کنند. به‌ دنبال ابزار مدیریت لاگ با این ویژگی‌ها بگردید که نیازهای اصلی پایش عملکرد برنامه‌های پیچیده و مبتنی‌بر میکروسرویس را در محیط توزیع‌شدۀ مدرن پوشش دهند:

  • ورود دادۀ نامحدود
  • کوئری‌های Indexنشده
  • پخش و نمایش داده‌ها در لحظه

ورود دادۀ نامحدود

با میکروسرویس‌ها، حجم داده‌ها به‌طور تصاعدی، بیشتر از برنامه‌های مبتنی‌بر معماری یکپارچه یا مبتنی‌بر سرویس است. در رأس داده‌های دسته‌بندی‌شده، هر درخواست ممکن است مسیر منحصر‌به‌فردی از زیرساخت داشته باشد. پیش‌بینی اینکه کدام قطعات داده را باید برای تحلیل قرار دهید، امکان‌پذیر نیست. با بهره‌گیری از یک ابزار مدیریت لاگ که از ورود داده‌های نامحدود پشتیبانی می‌کند، همۀ داده‌ها را پوشش دهید و به سؤال‌های غیرمنتظره‌ای که در آینده ممکن است پیش بیاید، پاسخ دهید.

کوئری‌های Indexنشده

نیاز به Index کردن داده، هنگام جمع‌آوری و جست‌وجو در Index برای تحلیل، همه‌چیز را کند می‌کند و مانع انجام تحلیل‌های پیشرفتۀ داده‌ها می‌شود. حتی یک Session عیب‌یابی می‌تواند شامل ده‌ها کوئری باشد. اگر داده‌های در جریان، بدون محدودیت در ساختار، جمع‌آوری شوند، آزادی بیشتری برای کشف ارتباطات در مراحل بعدی وجود خواهد داشت. کوئری‌های Indexنشده، نتایج جست‌وجوی فوری را فراهم می‌کنند و کاربران را ترغیب می‌کنند تا سؤال‌های بیشتری بپرسند و به بررسی عمیق‌تری بپردازند.

پخش و نمایش داده‌ها در لحظه

هم‌زمان که سازمان‌ها از انتشار چند نرم‌افزار در سال، به سمت انتشار ده‌ها نرم‌افزار در روز حرکت می‌کنند، نیاز به دریافت بازخورد فوری، بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود. تنها راه مؤثر برای کمک به تیم‌های عملیاتی در حفظ سطح خدمات و کاهش Mean time to resolution) MTTR)، ارائۀ داده‌ها در لحظه است. بهترین راه برای دستیابی به این هدف، جریان دادن داده از منبع و در دسترس قرار دادن آن‌ها، بدون تأخیرهای ناشی از Index کردن است.

 

این مقاله، ترجمه‌ای از مقالۀ CrowdStrike است.